Palvelumme kiinteistöpäättäjille (B2B)

Hyvä sisäilma on yksi merkittävimmistä työskentelyolosuhteisiin ja rakennuksen energiatehokkuuteen vaikuttavista tekijöistä. Ilmanvaihdon säännöllisellä huollolla ja asianmukaisella korjauksella rakennuksen sisäilmanlaatu ja energiatehokkuus paranevat, ilmanvaihtolaitteisto säilyy toimintavarmana ja sen elinikä pitenee.

Sisäilmapalvelumme on tarkoitettu kaikkiin kohteisiin, joissa on käytössä ilmanvaihto: kuntien ja kaupunkien julkisiin tiloihin, taloyhtiöille, yritysten toimitiloihin, teollisuushalleihin, kouluihin ja sairaaloihin. Lue täältä yksityisasiakkaiden sisäilmapalveluista.

Ydinosaamistamme ovat ilmanvaihdon vikatilanteet. Meidät kannattaa kutsua paikalle, kun ilmanvaihto ei toimi halutulla tavalla. Mitä haastavampi tilanne, me osaamme auttaa. Olennaisena osana perustyötämme kuuluu myös energiasuunnittelu. Olemme saaneet asiakkailtamme erinomaista palautetta ennaltaehkäisevästä työstä ilmanvaihdon korjaussuunnittelussa tuleville vuosille.

Tutustu suosituimpiin sisäilmapalveluihimme ja ota yhteyttä – me autamme:

ILMANVAIHDON KARTOITUKSET JA KUVAUKSET

Ilmanvaihdon kartoitukset ovat ajankohtaisia silloin, kun rakennukseen suunnitellaan ilmanvaihdon puhdistusta, mittausta, säätöä tai muuta suurempaa ilmanvaihtotyötä, ilmanvaihtoa uudistetaan energiatehokkaammaksi tai kun sisäilmanlaatu on heikko.

Kartoituksessa käymme läpi rakennuksen kaikki ilmanvaihtolaitteistot ja kuvaamme ilmanvaihtokanavat. Kartoituksen lopputulemana saat kattavan raportin, josta selviävät ilmanvaihdon viat ja puutteet sekä Tohtoreiden korjausehdotukset. Myös itse korjaukset onnistuvat joustavasti meidän toimesta.

Lue asiakasreferenssitarinat

ILMANVAIHDON PUHDISTUKSET JA HUOLLOT

Ilmanvaihto on syytä puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti, sillä kanavistoon kertyy vuosien varrella runsaasti pölyä ja epäpuhtauksia​, jotka heikentävät sisäilmanlaatua, järjestelmän energiatehokkuutta, ja ovat samalla myös paloturvallisuusriski.

Puhdistus ja huoltotöiden yhteydessä ilmanvaihtokanavisto alipaineistetaan ja harjataan mekaanisesti, jolloin kanavistossa oleva lika ja pöly ei pääse puhdistuksen aikana leviämään rakennuksen sisäilmaan. Puhdistuksen jälkeen ilmanvaihtokoneet pestään huolellisesti. Koneen puhdistuksen yhteydessä asennetaan ja uusitaan tarvittavat osat. Lopuksi asennetaan ilmanvaihtokoneen suodattimet ja koneelle tehdään käyttöönottotarkastus.

Lue asiakasreferenssitarinat

ILMANVAIHDON MITTAUS- JA SÄÄTÖTYÖT

Toimivan ilmanvaihdon perustana on oikein säädetty järjestelmä, jolla varmistetaan optimaalinen ilman vaihtuminen rakennuksessa. Ilmanvaihto on syytä säätää silloin, kun rakennuksen huoneisiin tai tilakokoihin tehdään muutoksia tai ei ole tietoa, milloin järjestelmä on viimeksi säädetty. Väärin säädetty ilmanvaihto ilmenee yleensä vedon tunteena tai riittämättömänä ilmanvaihtona rakennuksessa. Kiinteistössä saattaa ilmetä myös erilaisia hajuja.

Rakennuksesta tehdään ilmamäärien paine-eromittaus, jonka avulla rakennuksen ilmanvaihtoon säädetään oikeat painesuhteet ja ilmamäärät. Ilmavirrat säädetään oikein joko suunnitelmien tai Suomen rakentamismääräysten mukaisesti, ja niistä laaditaan asianmukainen mittauspöytäkirja.

Lue asiakasreferenssitarinat

ILMANVAIHTOKANAVIEN VUOSIHUOLLOT

Ilmanvaihtokoneeseen ja sen suodattimiin kertyy hyönteisiä, pölyä ja muita epäpuhtauksia. Vuosihuollossa varmistetaan, että järjestelmä toimii oikein.

Vuosihuollossa ilmanvaihtokoneeseen vaihdetaan suodattimet ja ilmanvaihtokoneen osat puhdistetaan imurilla ja höyry- tai korkeapainepesulla. Ilmanvaihtolaitteistoon suoritetaan yleinen kuntokatselmus ja raportoidaan mahdolliset viat. Samalla korjataan myös asiakkaan raportoimat viat ja tehdään tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Tohtorit suosittelevat vuosihuoltoa vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lue asiakasreferenssitarinat

VILLAERISTEIDEN KUITUKORJAUKSET

Vanhoista villaeristeistä irtoaa kuituja, jotka kulkeutuvat ilmanvaihdon mukana huoneilmaan, ja saattavat aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin home.

Korjausvaihtoehtoina on vanhojen villojen poistaminen ja uusien Dacron-äänieristeiden asentaminen, tai vanhojen villojen käsitteleminen Grafoseal-kuitujensidonta-aineella, joka estää kuitujen irtoamisen.

Lue asiakasreferenssitarinat

Pyydä tarjous

Jätä meille tarjouspyyntö haluamastasi tuotteesta. Vastaamme tarjouspyyntöön 24 tunnin kuluessa.